marți, 1 aprilie 2008

Romania part 2

Din aceeasi categorie cu primul meu "articol", intamplari in transportul in comun, trebuie sa mentionez ca observ din ce in ce mai mult cum oamenii nu numai ca nu au pic de bun simt, dar nu au nici pic de logica.

De ce sa incerci sa urci intr-un tramvai sau autobuz cand lumea inca nu a coborat? De ce sa te bagi in fata pentru a cobori dar dupa ce cobori sa astepti in fata usii pe cineva care coboara pe la alta usa? De ce sa iti faci loc intr-un autobuz iar apoi sa te postezi in spatele cuiva care s-a chinuit sa-ti faca loc si care acum sta lipit de o bara? De ce sa te asezi pe scaun pentru mai putin de o statie? [exceptand cazurile speciale - oameni batrani, cu dizabilitati si alte asemenea] De ce cand tu nu te tii de bara si tramvaiul incepe sa mearga, cauzand astfel dezechilibrarea ta, sa incepi sa urli la sofer, punand sub semnul intrebarii capacitatile lui de a conduce un tramvai?!

De astfel de oameni dam zilnic dar inca nu pot sa inteleg lipsa aceasta de rationament. Nu trebuie sa stii integrale pentru a realiza ca intai lumea coboara, autobuzul nu pleaca nicaieri, si apoi te urci bine, frumos. M-am gandit ca poate vor oamenii locuri, deoarece in Romania se poate omori pentru un loc pe scaun [ca si pentru orice altceva] insa cand sunt atatia oameni care vor sa coboare este logic ca va fi mult mai liber dupa ce se intampla asta si nu daca te inghesui si tu in deja ultra-inghesuitul autobuz.

Nici nu-i de mirare ca toti psihologii si psihiatrii au probleme la capsor, cand dai de atatia oameni nebuni.

3 comentarii:

Anonim spunea...

use escapeartist. ;)

devotchka spunea...

hmm... what's that?

Anonim spunea...

an artist of escape ;)
adicatelea, cineva (sau ceva) care nu este tinut in loc de aparentele limite ale cotidianului :)

zboara, puiule, zboara? :D